TikTok: Nástroj, který může mnohonásobně zvýšit prodeje

TikTok
Jak se TikTok vyvíjí v platformu životního stylu, jeho schopnost usnadnit objevování během spotřebitelské cesty z něj dělá stále efektivnější marketingový nástroj.

Noví zákazníci? Z TikToku!

Více než jedna miliarda lidí důvěřuje sociální síti TikTok pro objevení obsahu, který je pobaví, překvapí a informuje.

61 % uživatelů TikToku objevuje v aplikaci nové značky a produkty, což je 1,5krát více než na jiných platformách. Každý druhý uživatel TikToku zkoumá nové produkty nebo značky. 91 % lidí, kteří byli na TikToku inspirováni, následně podniklo nějakou akci. Uživatelé TikToku mají 1,5krát větší pravděpodobnost, že objeví nový produkt či službu a provedou okamžitý prodej.

TikTok nabírá na hodnotě v rámci digitálních marketingových kampaní

Jak se TikTok vyvíjí v platformu životního stylu spojující zábavu, komunitu a obchod, jeho schopnost usnadnit objevování během spotřebitelské cesty z něj dělá stále efektivnější kontaktní bod pro digitální marketingové strategie, který by zanechal obrovskou mezeru spojenou především s doručováním marketingu k mladším generacím, pokud by byl zakázán.

Na této sociální síti se objevuje stále více uživatelů, zejména mladší generace, a její komunita je známá svou silnou angažovaností a častými interakcemi s obsahem. Díky tomu poskytuje značkám široký dosah a efektivní možnosti oslovit svou cílovou skupinu.

Virální obsah v různých podobách podporuje prodej

TikTok je známý svou schopností produkovat virální obsah. Krátká videa a trendy mohou rychle získávat u mladé generace popularitu a šířit se po celém světě, což značkám značně usnadňuje šířit se vysokým tempem. Dále nabízí různé formáty PPC reklam, včetně in-feed videí, brandových hashtagů, brandových efektů a spolupráce s influencery, kteří mají silný vliv na své sledující. Tyto formáty umožňují značkám prezentovat své produkty a služby způsobem, který je atraktivní a relevantní pro uživatele.

Uživatelé této sítě jsou otevření objevování nových věcí. Statistiky ukazují, že vysoký podíl uživatelů aktivně prozkoumává nové produkty a značky právě na této platformě, což otevírá firmám příležitost dosáhnout nových zákazníků a zvýšit prodeje. 

Celkově lze říci, že TikTok nabízí značkám unikátní možnosti pro kreativní a účinný marketing, který může vést ke zvýšenému prodeji, rozšíření povědomí o značce a budování loajality zákazníků skrze komunitní doporučení. 

Chcete-li se dozvědět více o tom, jak marketing na TikToku funguje, pokračujte ve čtení našeho dalšího článku.

Zdroj: marketingland.com, facebook.com, cpcstrategy.com

Autor: Gabriela Soukupová

Foto zdroj: pixabay.com

Více článků z blogu

Používáme tyto nástroje

WordPress
PrestaShop
WooCommerce
Upgates
FastCentrik
Shoptet
GA4
Google Merchant
Google Tag Manager
Collabim
Marketing Miner
ahrefs
ecomail
Mailchimp