SEO tipy
Máte web většího rozsahu a provádíte změny v URL adrese? Přečtěte si více o tom, jak dlouho Googlu trvá takové změny zprocesovat.

Zpracování změn trvá dlouhou dobu

Jestliže provádíte změnu v URL adrese, Google vyhodnocuje stránku jako novou, a tak musí znovu projít indexací. Indexace stránky může trvat několik měsíců. Google vyhledávač musí zhodnotit kvalitu a relevanci webu a pochopit, jak stránka zapadá nejen do celého webu, ale do všech výsledků vyhledávání na internetu.

Pokud to tedy není nezbytně nutné, neměňte URL adresy stránek. Přiřaďte webovým stránkám ideální URL adresu hned ze začátku, když stránku vytváříte. URL adresa by neměla být příliš dlouhá, měla by vystihovat obsah webové stránky a zároveň nesmí obsahovat diakritiku, vhodná nejsou ani čísla. Při vytváří stránky si proto vždy URL adresu zkontrolujte a upravte případné nedostatky. Kvalitní a relevantní URL adresa je správným krokem k SEO optimalizaci.

Čas zaindexování webové stránky se prodlužuje s velikostí webu. Máte-li velký web, který má navíc několik jazykových verzí, je možné, že se doba prodlouží až na půl roku. Zároveň se může stát, že některé stránky nebudou indexovány vůbec. Jestliže vás zajímá, proč se tak stalo, přečtěte si náš další článek, ve kterém se dozvíte nejčastější důvody, proč Google neindexuje vaše stránky.

Zdroj: marketingland.com, facebook.com, cpcstrategy.com

Autor: Gabriela Soukupová

Foto zdroj: pixabay.com

Více článků z blogu

Používáme tyto nástroje

WordPress
PrestaShop
WooCommerce
Upgates
FastCentrik
Shoptet
GA4
Google Merchant
Google Tag Manager
Collabim
Marketing Miner
ahrefs
ecomail
Mailchimp