PPC novinky
Které z novinek ve světě PPC reklamy a online marketingu by vám během dubna 2022 neměly v žádném případě uniknout?

Internetová reklama vítězí nad TV

Výdaje do online reklamy překonaly televizi, internetová reklama už má většinu trhu. Tento trend bude pravděpodobně dále pokračovat. Pokud to s propagací myslíte vážně, bez online reklamy se neobejdete.

Nové reklamní video formáty na Seznamu

Seznam rozšiřuje nabídku svých reklamních video formátů, které nyní zahrnují i e-commerce. Pro inzerenty ze segmentu e-commerce přichází s formátem Seznam Shopping Video. Mezi novinkami v nabídce Seznamu je také reklamní vertikální video na domovské stránce a produkt Seznam Action Video s nízkým CPC. 

Herní platformy nabízí zajímavý prostor pro reklamní kampaně

Herní platformy, jako je Twitch, YouTube Gaming nebo Facebook Gaming, přitahují čím dál víc i zadavatele online reklamy. Platformy jako Twitch totiž neslouží jen k hraní, ale také například ke sledování živých přenosů tradičních sportů, jako je fotbal nebo basketbal. Na rozdíl od televize však přináší  možnost interakce s ostatními sledujícími.

Potenciál TikToku podle influencerů stále roste

TikTok se v poslední době stává stále oblíbenější sociální sítí. Zviditelnit se na této platformě zkouší čím dál více influencerů. Ze všech sociálních sítí má totiž v současnosti nejlepší algoritmus a pro uživatele je jednoduchý na používání.

Metaverzum se blíží - Meta spouští nové programy financování tvůrců

Meta se rychle posouvá do další fáze digitálního propojení. S tím, jak si připravuje půdu pro rozvoj svého metaverza, chystá dvě nové možnosti financování, aby tvůrce více namotivovala k aktivitám, které tento virtuální svět rozvinou.

Instagram odstranil reklamy ve videích

V aplikaci Instagram už není k dispozici možnost umístit reklamy ve videích. Inzerenti na Instagramu tak nebudou nadále moci používat spoty ve streamu sociální sítě. Jako alternativu navrhuje Instagram použít placement Reels.

 

Více článků z blogu

Používáme tyto nástroje

WordPress
PrestaShop
WooCommerce
Upgates
FastCentrik
Shoptet
GA4
Google Merchant
Google Tag Manager
Collabim
Marketing Miner
ahrefs
ecomail
Mailchimp