dynamické reklamy
Objevte sílu dynamických reklam ve vyhledávání. Získávejte návštěvnost a dosahujte konverzí díky unikátním vyhledáváním.

Dynamické reklamy ve vyhledávání (DSA) jsou fantastickým způsobem, jak zachytit návštěvnost, se kterou byste ani nepočítali. Zachycují unikátní vyhledávání, která pak mohou vést k ke konverzím. Bez ohledu na to, jak si váš účet stojí, DSA pomáhají vyplnit mezery tam, kde ostatní kampaně ve vyhledávání mohou zaostávat.

Dnes vás provedu shrnutím toho, co jsou dynamické reklamy ve vyhledávání, jak je nastavit a jak je lze využít vedle remarketingu.

Co jsou dynamické reklamy ve vyhledávání (DSA)?

Dynamické reklamy ve vyhledávání jsou PPC reklamy ve vyhledávání, které se zobrazují na základě obsahu vašeho webu. Google v podstatě prochází vaše stránky a poté je přiřazuje k vyhledávaným výrazům, které úzce souvisejí s obsahem vašich stránek. Od tohoto okamžiku jsou titulek a cílová stránka dynamicky generovány tak, aby odpovídaly hledanému výrazu. To umožňuje větší soulad mezi hledaným výrazem, reklamou ve vyhledávání a cílovou stránkou.

Princip fungování DSA spočívá v tom, že Google Ads automaticky analyzuje obsah webových stránek a vytváří relevantní reklamy na základě klíčových slov a témat obsažených na stránce. To znamená, že reklamy jsou přizpůsobeny konkrétnímu vyhledávacímu dotazu uživatele a odpovídají obsahu stránek, na které odkazují.

Při použití DSA je tedy nutné mít relevantní a dobře strukturovaný obsah na webových stránkách. Google Ads poté automaticky určuje, které dotazy vyvolají zobrazení dynamických reklam a které části obsahu mají být v reklamě zahrnuty. Reklamy se následně zobrazují na výsledných stránkách vyhledávače Google.

Dynamické reklamy ve vyhledávání mají několik výhod. Pomáhají dosáhnout větší relevance reklam tím, že se přizpůsobují konkrétnímu obsahu stránek. Tím také umožňují pokrýt širší spektrum dotazů uživatelů, i když nebyly explicitně definovány klíčová slova pro reklamní kampaně. DSA také šetří čas a usnadňují správu reklam, protože se automaticky aktualizují na základě obsahu stránek.

Nastavení kampaně

  • Na kartě kampaně v aplikaci Google Ads vyberte modré "+" a spusťte novou kampaň.
  • Vyberte cíl, který máte pro novou kampaň, nebo vyberte možnost "Vytvořit kampaň bez vedení cíle".
  • Stiskněte tlačítko Pokračovat a jako typ kampaně, kterou chcete použít, vyberte "Vyhledávání".
  • Na další stránce kampaň pojmenujete a jako obvykle nastavíte cílová místa a rozpočet. V části "Síť" však nezapomeňte vybrat pouze "Síť vyhledávání", protože DSA jsou určeny pouze pro vyhledávání. Pak stiskněte tlačítko pokračovat!
  • Nyní jste ve fázi vytváření reklamní skupiny. V horní části stránky změňte "Typ skupiny reklam" na "Dynamický".
  • Po výběru se vaše obrazovka změní. Na nové obrazovce budete muset zadat adresu své webové stránky.

Nastavení skupiny reklam

V této části se Dynamické reklamy ve vyhledávání stávají jedinečnými a liší se od nastavení běžné vyhledávací kampaně. Než se dostanete do tohoto kroku, musíte určit, zda chcete cílit na celý web, na konkrétní stránky na webu nebo na konkrétní kategorie na webu. Budete mít na starosti řádky popisu každé reklamy, proto se chcete ujistit, že to, na co cílíte, bude v souladu s použitými řádky popisu.

Nejprve budete muset zvolit cíle dynamické reklamy. K dispozici jsou tři možnosti;

  • Kategorie doporučené pro vaše webové stránky: Google předem vybere kategorie na základě obsahu vašeho webu. Pro tento účel vyberete konkrétní kategorie, které by byly cíleny pro konkrétní reklamní skupinu.
  • Konkrétní webové stránky: Určíte konkrétní stránky, na které má Google cílit.
  • Všechny webové stránky: Cílem by byl jednoduše celý web.

Po nastavení cílení vytvoříte PPC reklamu. Mějte na paměti, že titulek a konečná adresa URL budou dynamicky generovány na základě hledaného výrazu a obsahu vašeho webu. Vy máte jednoduše na starosti řádky popisu.

Po dokončení reklamy stiskněte tlačítko "Hotovo" a vaše kampaň bude spuštěna, pokud jste provedli výše uvedené kroky správně.

Od tohoto okamžiku budete mít možnost implementovat a upravovat různé funkce a nastavení jako v jakékoli jiné kampani ve vyhledávání. Mezi tato nastavení patří např;

  • Úpravy nabídky zařízení
  • Plán reklam a úpravy nabídek
  • Rozšíření reklam
  • cílení na publikum
  • Negativní klíčová slova

DSA a remarketing

Po nastavení kampaně můžete určit, zda a jakým způsobem chcete kampaň remarketingovat. V zásadě existují dvě hlavní možnosti.

  • Remarketing: DSA kampaň můžete použít výhradně jako remarketingovou kampaň pro vyhledávání a zobrazovat reklamy pouze uživatelům, kteří již dříve navštívili váš web nebo provedli jinou akci na vašem webu. Tím sice omezíte celkový dosah, ale umožníte Googlu najít uživatele, kteří znají vaši značku a aktivně vyhledávají podobné produkty.
  • Akvizice: Použijte kampaň DSA jako běžnou kampaň, ale v rámci kampaně navrstvěte remarketingová publika. To vám umožní přivést nové zákazníky, ale zároveň nám to umožní zvýšit nabídky pro ty uživatele, kteří již na webu byli.

Abyste toho dosáhli, provedete následující kroky:

  • Na kartě "Publikum" v aplikaci Google Ads vyberte možnost +cílení.
  • Vyberte publikum, které chcete na kampaň DSA navrstvit. Remarketingová publika najdete na kartě "Procházet".
  • DŮLEŽITÉ: Vyberte nastavení, které určí, zda bude kampaň cílit na všechny uživatele, nebo zda se zaměříte na remarketing. K dispozici jsou dvě možnosti;
  • Pozorování: Pokud zvolíte toto nastavení, budete cílit na všechny, ale pak můžete provádět úpravy nabídek na každé konkrétní publikum.
  • Cílení: V tomto případě můžete zvolit možnost cílení na cílení: Pokud zvolíte toto nastavení, budete cílit pouze na uživatele v publiku, ale budete mít také možnost provádět úpravy nabídek pro každé konkrétní publikum.

Závěr

Ať už máte velký účet a hledáte mezery ve své současné struktuře, nebo chcete jednoduše přivést na své stránky další návštěvnost a hledáte možnosti rychlého rozšíření, Dynamické reklamy ve vyhledávání stojí za vyzkoušení.

Zdroj: marketingland.com, facebook.com, cpcstrategy.com

Autor: Vlastimil Malík

Foto zdroj: pixabay.com

 

Více článků z blogu

Používáme tyto nástroje

WordPress
PrestaShop
WooCommerce
Upgates
FastCentrik
Shoptet
GA4
Google Merchant
Google Tag Manager
Collabim
Marketing Miner
ahrefs
ecomail
Mailchimp